GA NAAR BLOG OVERZICHT

Business Model Visualisatie van het Wereldmuseum

 Business Model Visualisatie van het Wereldmuseum

BM-Visualisatie-WereldmuseumVorige week kreeg het restaurant Wereldmuseum in Rotterdam, als eerste museumrestaurant ter wereld, een Michelinster. Eerder visualiseerden wij het business model van het Wereldmuseum, een voor Europa uniek model.

Uniek business model

Het Wereldmuseum heeft zijn restaurant totaal in eigen beheer opgebouwd. Het eerste jaar onder supervisie van Cees Helder, vervolgens op zeer vakkundige wijze voortgezet en uitgebouwd door chef-kok Wim Severein tot een kwalitatief hoogstaand restaurant. Sinds januari dit jaar wordt de zwarte brigade aangestuurd door restaurantmanager Ingrid Buikema die gastvrijheid tot kunst verheven heeft. Het restaurant is de parel in het verdienmodel van het Wereldmuseum. Het genereert interesse van het bedrijfsleven in de vorm van zakenlunches en diners die vervolgens congressen, seminars en vergaderingen reserveren in de Balzaal en lid worden van het Dr. Elie van Rijckevorselgenootschap. De inkomsten die hiermee verworven worden financieren tentoonstellingen van internationale allure die jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers trekken. Het restaurant maakt onderdeel uit van de holding Wereldmuseum die uit 7 bedrijven bestaat: Restaurant, Lunchroom, Events, Museum, Art Galleries, Art Publishers en Art Store, een voor Europa uniek model.

Bekijk alle blogs van Erik
 Erik van der Pluijm

Auteur

Erik

Verantwoordelijk voor het visualiseren van business modellen.

Bekijk profiel