Business Model Voorbeelden

Inspirerende case studies

Wat zijn de onderliggende strategische keuzes van succesvolle business modellen? Hoe veranderen business modellen in verschillende branches? Onze Business Model Case Studies laten verschillende business model voorbeelden zien en geven je inzicht in de manier waarop andere organisaties waarde creëren, leveren en behouden.

Leren van bestaande organisaties

Je krijgt inzicht in bestaande business modellen van toonaangevende organisaties, zoals Amazon, SuperTrash, BMW, Starbucks, Square, IKEA, Ryanair, Formenta, Metro Bank, Khan Academy, Showtek en AutoDesk. Wat kun je van hen leren? Hoe kun je hun lessen toepassen op je eigen organisatie?

Inspiratie voor Business Model Innovatie

Onze Business Model Case Studies duiken in bestaande business modellen en de strategische keuzes erachter. Wat was de achterliggende visie? Wat was de invloed van de strategische keuzes op het bestaande business model? Wat waren de resultaten, zowel financieel als qua impact? De Business Model Case Studies geven je op een visuele manier inzicht in het waarom, wat en hoe van verschillende business modellen om jou en je team te inspireren bij het ontwerpen en innoveren van het business model van je eigen organisatie. Ze dagen je uit om actie te ondernemen en de juiste strategische keuzes te maken.

Case Studies op maat

Op basis van de strategische issues waar je met je organisatie tegenaan loopt en de branche waarin je werkzaam bent, ontwikkelen we op maat gemaakte Business Model Cases Studies voor jouw organisatie. Ook hebben wij al een aantal Business Model Case Studies voorbereid, gebaseerd op verschillende strategische vragen. Bijvoorbeeld:

  • Square: Disrupting the Banking Industry (zie voorbeeld)
  • BMW Drive Now: How to Disrupt the Car Industry
  • SuperTrash: How to Build a Super Brand Fast
  • RyanAir: How to be a True Cost Leader
  • ShowTek: How to Grow by Eliminating the Middle Man

Neem contact met ons op voor meer informatie.